Los Angeles Part II

• En glad Cherry på Santa Monica beach • Jag, Maria och Emma • Jag, Miriam och Emma hittade ett litet "photobooth" • Ett hus som har 360° vinkel av hela Los Angeles, även huset som användes till Iron Man men då med lite specialeffekter • Farmers Market • En gigantisk turistshop där jag endast inlandlade två vykort • Cherry och Michael Jacksons stjärna // Chines Theather • Hollywoodskylten • Roosevelt Hotel • Santa Monica Pier by night •
 
Under lördagsmorgonen samlades en hel bunt av förväntansfulla Au Pairer. Det var dags för den guidade turen genom Los Angeles. Vad som kan vara bra att veta redan i förväg om man skulle planera att besöka Los Angeles är att trafiken är hemsk. "Det är alltid Rush Hour i LA" var något jag fick höra före jag åkte och det stämde verkligen, de jag träffade som bodde i LA sa "Tar det en timma att ta sig någonstans är det 'nära' och samma sträcka som tar 30minuter kan en annan dag ta närmare en och en halv timma.". Förstår ni hur trafiken är när det blir "rush hour" på riktigt?
 
Vi startade med att besöka Santa Monica, som är en egen stad och tillhör alltså inte Los Angeles (samma sak med West Hollywood - Amerikanare och deras "självständighet" haha!). Vi hade en paus på 30 minuter vilket gav oss tid att ta några kort på stranden, gå till piren, köpa vatten och sedan springa tillbaka till bussen. Sedan åkte vi runt i bussen genom bland annat Hollywood, Beverly Hills och sedan stannade vi på Farmers Market för att ha lunchrast i två timmar. Det blev sushi, är vi förvånade haha? Lunchrasten tyckte jag personligen blev lite väl lång, speciellt med tanke på att det inte riktigt fanns något annat att göra där vi var än att äta och shoppa. 
Vårat sista stopp blev Walk of Fame. Vi trampade på några av tidernas största stjärnor, såg Hollywoodskylten från väldigt långt avstånd och mötte två som var ruskigt lika Johnny Depp och en som måste vara Zack Galifianakis karaktär från filmen "Baksmällan"s tvilling. Var sista meningen ens korrekt svenska?
 
Hur som helst, den guidade turen var lite som den i New York, Frihetsgudinnan var så långt borta att du knappt såg henne och samma sak med Hollywoodskylten. På ett sätt var det dock bra att jag missade Hollywoodskylten och lite andra turistattrraktioner. Det betyder ju att jag måste resa tillbaka dit. Kär i staden blev jag utan tvekan i alla fall och det dröjer förhoppningsvis inte alltför länge innan jag är tillbaka!
 
När vi kommit hem till hotellet bytte vi sabbt om och tog en Uber (det är som en taxi fast den beställs via en app och det är en privatperson som kör. Nej, det är inte så creepy som det låter. Allting betalas via Appen och du kan även se en bild på personen som ska köra, en bild på bilen inkl. regplåten och du kan även följa på en karta hur personen kör när du sitter i bilen. Så ni kan ta och börja andas igen mamma och pappa!) in till Santa Monica 3dr street. Klockan elva på kvällen gick vi fortfarande runt i linne och shorts utan att ens huttra till av vinden. Det var underbart. Mina fötter gav dock upp kring samma tid, trots mina plåster ville skavsåren inte ge med sig och jag åkte hem tillsammans med Cherry som ville sova. Stackarn hade rest från San Francisco klockan fyra på morgonen!
 
Söndagen bjöd dock bara på fyra föreläsningar som var på hotellet innan det var dags att åka hem igen. Seattle välkomnade oss hem med regn men vi klagade inte. Under lördagen fick nämligen delstaten Washington ett nytt regnrekord sedan 6år tillbaka. Vi prickade med andra ord in rätt helg att resa.